Zo start je met het produceren van muziek

      Geen reacties op Zo start je met het produceren van muziek

Het produceren van muziek kan een leuke hobby zijn en het kan uiteindelijk zelfs deels je werk worden. Je wilt hier graag mee starten en daarom denk je erover om een Ableton, een Moog synthesizer en een hoofdtelefoon te kopen. Maar hoe start je dan met het produceren van muziek? Lees onze tips in dit artikel.

Tip 1: Maak gebruik van samples

Het gebruik van kant-en-klare samples maakt het veel eenvoudiger om muziek te produceren. Als beginner is dit natuurlijk ideaal. Zo kun je redelijk snel toch al je eerste track in elkaar zetten. Maak hier dus zeker gebruik van.

Moog synthesizer

Tip 2: Gebruik slechts een aantal elementen

Je kunt een plaat natuurlijk volstoppen met verschillende elementen, maar vaak is dat niet mooi. Als beginner is het ook nog zoeken naar de juiste combinaties, waardoor de kans groot is dat een track met veel elementen niet mooi wordt. Gebruik daarom niet te veel elementen, maar slechts een aantal elementen per plaat.

Tip 3: Vraag anderen om hun mening

Je weet pas echt of jouw muziek goed is als je weet wat anderen ervan vinden. Je oma en je beste vriend zullen het waarschijnlijk altijd wel geweldig vinden. Daarom is het goed om ook op fora mensen om feedback te vragen.