Voordelen van een pocketvering matras

      Geen reacties op Voordelen van een pocketvering matras

Als je een nieuw matras gaat uitzoeken, wil je natuurlijk wel graag een comfortabel matras waarop je lekker kunt slapen. Een pocketvering matras kan dan een goede keuze zijn. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een pocketvering matras? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Minder last van vocht of luchtjes

pocketvering matras

Het grote verschil tussen een pocketvering matras en een schuimmatras is dat een pocketvering matras een holle kern heeft. Hierdoor verluchten dit soort matrassen beter, waardoor je minder last zult hebben van vocht of vervelende luchtjes. Als je ‘s nachts veel transpireert, is een pocketvering matras dus zeker aan te raden.

Hygiënisch

Doordat een pocketvering matras beter verlucht wordt, kan zich minder vocht ophopen en is het matras ook koeler. Bacteriën gedijen juist het beste in vochtige en warme plaatsen, waardoor ze zich minder snel op een pocketvering matras zullen kweken. Daardoor is een pocketvering matras hygiënischer.

pocketvering matras

Minder kuilen

Een ander groot voordeel van een pocketvering matras is dat je hiermee minder last zult hebben van kuilvorming. Dit komt doordat het metaal dat in deze matrassen is verwerkt minder snel ‘moe’ is dan bijvoorbeeld schuim of polyether dat verwerkt is in andere matrassen. Zelfs na tien jaar zul je met een pocketvering matras nog maar weinig last hebben van kuilen, terwijl dit bij andere matrassen heel anders kan zijn.