Een rustig en zonnig strandeiland gezocht voor een vakantie? Ga naar Fuerteventura!

Wanneer je een vakantiebestemming zoekt met fijne en fraaie stranden, veel zon en niet te veel toeristen, dan heb je met Fuerteventura een heel geschikte plek gevonden. Fuerteventura maakt deel uit van de bij Spanje behorende Canarische Eilanden. Het aantrekkelijke aan al deze eilanden is onder meer het klimaat, dat gedurende het hele jaar uitnodigend is voor toeristen. Fuerteventura is vooral geschikt voor strandliefhebbers en ook surfers, al valt er tevens voor natuurfans genoeg te beleven hier.

Fuerteventura

Waar vind je de beste stranden?

Wanneer je houdt van een strand met een stuk zee waar je heel comfortabel in kunt zwemmen en pootje baden, dan zit je goed bij het plaatsje Caleta de Fuste aan de oostkust van het eiland. Voor gezinnen met kinderen is dit mede daarom een uitstekende locatie. Bijzonder is verder het wat noordelijker gelegen strand in het natuurpark Parque Natural de Corralejo. De uitgestrekte zandduinen in dit park zijn bijna spierwit van kleur. Verder zijn de stranden nabij Jandía, La Pared en El Cotillo populair. Bij veel van deze stranden wordt ook volop gesurfd, iets waar Fuerteventura zich hoe dan ook goed voor leent gezien het feit dat hier vaak voldoende wind staat.

Tips voor leuke bezienswaardigheden

Wie tussen het zonnebaden en surfen door af en toe behoefte heeft aan een dagje uit of een excursie zit goed op Fuerteventura. Je kunt bijvoorbeeld eens een bezoekje brengen aan het even sfeervolle als fraaie plaatsje El Cotillo. Een ander dorp dat de moeite van het bezoeken waard is, is het authentieke Betancuria. Verder is het Parque Natural Jandía, met al zijn kliffen en steile heuvels, een echte aanrader. Hier vind je volop vulkanisch gesteente dat doet denken aan het ontstaan van de Canarische Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *